Blogg

Jeg prøvde Sugaring og jeg blir aldri vokst igjen

Jeg prøvde Sugaring og jeg blir aldri vokst igjen

Mange kvinner anser en bikini voks en viktig del av sommerferien, men ikke meg! Visst nok, voksing er en effektiv måte å kvitte seg med de svarte hårene som kan kikke ut av min bikini linje, men det er bare så mye smerte jeg er villig til å sette opp med. Etter å ha hørt skrekkhistorier om voksing, unngikk jeg det i årevis - til jeg endelig prøvde det og lærte på den vonde måten at skrekkhistoriene er sanne! Heldigvis har jeg funnet et alternativ som gir meg resultatene av voksing uten traumer.


 


For noen måneder siden når jeg var på ferie i utlandet fikk jeg høre om en hårfjerningsmetode som heter sugaring. Så jeg giret meg selv opp for å prøve dette alternativet til voksing som antas å være langt mindre smertefullt. Selv om teknikken er veldig lik voksing, bruker sugaring en mer mild blanding av sukker, sitron og vann for å fjerne hår. Og når jeg prøvde sugaring på bikiniområde, ble jeg offisielt hekta.


 


Men så ble jeg over selvsikker. Tenkte jeg var en voksing pro, bestilte jeg en tradisjonell voks (en fullstendig brasiliansk) da et selskap ba meg om å sjekke ut deres nye studio. Etter timen min, når jeg knapt klarte å gå til t-banen som en treg and, sverget jeg av tradisjonell voksing. En streik og jeg var ute; det var bare sugaring herfra.


 


Sugaring er en hårfjerningsteknikk som bruker en helt naturlig pasta for å dra ut kroppshår.


 


Pastaen består av bare tre ingredienser: sitron, sukker og vann. Det er det! Det er ingen tilsetningsstoffer eller kjemikaler involvert, noe som gjør det til et naturlig alternativ og mer miljøbevisst alternativ til tradisjonell voks. Sugaring har faktisk blitt brukt i århundrer for hårfjerning, og den har røtter i gamle egyptiske og Midtøsten kulturer.


 


Sugaringpasta er myk nok til å trenge inn i porene, hvor den holder seg til individuelle hår og trekker dem ut fra røttene. Teknikeren starter behandlingen ved å rengjøre huden med et mildt rengjøringsmiddel. Deretter plasseres pulver på området for å gi en beskyttende barriere mellom huden og pastaen. Teknikeren støper pastaen i hendene for å varme den opp og gjøre det lettere å jobbe med. Deretter smører de den varme (ikke for varme) pastaen på, mot hårveksten. For å fjerne håret, drar de deretter hånden tilbake, med hårveksten, og trekker ut hårene med pastaen.


 


Alt i alt er sugaring en mildere opplevelse enn tradisjonell voksing.


 


I motsetning til voksing trekker sugaring bare ut hårene og forstyrrer ikke overflaten av huden. "Varm voks festes til håret og huden, og river av levende hudceller med håret. Dette er ikke bare smertefullt, men kan forårsake rødhet, hevelse, betennelse og til og med blåmerker, "sier dermatologen Howard Sobel, M.D." Hvis voksen er for varm, kan den også brenne huden din, spesielt i følsomme områder. Sugaring er en mer mild metode for hårfjerning, da pastaen ikke holder fast i huden din - den festes bare til håret. "Dette minimerer mengden irritasjon i området og smerte under prosessen. Sukkerpastaen er også mer formbar enn hard voks, noe som gjør det mulig å komme helt ned til roten. Dette gjør det mindre sannsynlig å knekke hår på overflaten.


 


Jeg kan snakke fra min førstehånds erfaring at irritasjon er langt mindre med sugaring. Etter min brasilianske voks brøt huden min straks ut i røde flekker som ikke er det du vil ha når du får noe gjort av kosmetiske årsaker. Da flekkene gikk bort, begynte håret mitt å vokse tilbake, og etterlot meg ikke tid til å nyte en full, ren voks. På den annen side, da jeg fikk sukker, var det ingen rødhet, selv umiddelbart etterpå. "Sugaring holder seg ikke til levende hudceller," forteller Gunna Covert, master esthetician på Daphne Studio og Penelope & The Beauty Bar. "Bare til håret og døde hudceller, noe som betyr mindre irritasjon og ubehag." For min følsomme hud er det nødvendig med en mildere tilnærming.


 


Så langt som smerte nivået, er sugaring - ikke smertefri, men ikke klarer-så-vidt-å-gå-til-tbanen smertefullt heller. 


 


Så er det problemer med inngrodde hår. Selv om jeg aldri har hatt et problem med inngrodd hår, hjelper denne teknikken ofte de som gjør. "Denne metoden for hårfjerning er spesielt gunstig for de som lider av hyppige inngrodde hår," forklarer Dr. Sobel. "Det er ingen måte å 100 prosent forhindre inngrodd hår, da de er en naturlig bivirkning av hårfjerning, men sugaring fjerner døde hudceller og rester som tråler hårsekkene. Ved sugaring rengjør du i utgangspunktet eventuelle smuss eller hudceller som forhindrer at håret ditt vokser normalt, noe som bidrar til å holde bort inngrodde hår. "


Covert forklarer en annen fordel med sugaring: "Når du fjerner roten, vil follikkelene få mindre blodtilførsel, som gjennom tid vil svekke den. Du får mindre hårvekst hver gang, og håret som vokser, vil bli finere og lysere. Noe jeg definitivt merket etter min siste avtale fordi hårene mine var lysere, i stedet for grove og fulle.


 


For å få disse ideelle resultatene, er det noen ting du kan gjøre før og etter avtale.


Pass på at håret ditt er langt nok. Ifølge Covert er 5mm til 7mm best. "Håret er i en aktiv vekstsyklus (anagenfase) av hårvekst, og det er mest sannsynlig at du får ut roten som vil bidra til å senke gjenvekst." Dette betyr at du bør planlegge dine sugaring-avtaler hver fjerde fem uker. Etter at du har gjort sugaring en stund og håret ditt begynner å vokse tynnere, kan du gå lenger mellom avtaler.


Bruk løse klær til avtalen. - Noe som er laget av bomull som er løs. Bruk av tette klær etter en sugaring økt kan føre til at svette og bakterier blir fanget nær de hårfrie folliklene. Dette kan føre til betennelse og irritasjon.


Etter avtalen bør du unngå ting som kan irritere området. Det inkluderer samleie (i 48 timer), varme bad, trene og bruke varmt vann. Disse tingene kan forårsake inngrodd hår, kviser og utslett.


 


 

Kommentarer

Unwanteduk
04.10.2019 10:24

Great Article it its really informative and innovative keep us posted with new updates. its was really valuable. thanks a lot.https://www.unwantedtattoos.co.uk/laserhairremoval.php

Legg igjen en kommentar